Volgende pagina

 


Toeristinfo Groesbeek en omgeving


Groesbeek, diamant tussen de heuvels

 

De gemeente Groesbeek mag met recht een weldaad voor uw ogen genoemd worden. Glooiende heuvels, bedekt met diepgroene bossen die op onverwachte momenten prachtige doorkijkjes bieden op schitterende landerijen. Daar tussenin bevinden zich de meest pittoreske fiets- en wandelroutes, die op gezette tijden onderbroken worden door een verafgelegen boerderij of groepjes huizen. De oudste 'Heerbaan', de Via Romana, is bijvoorbeeld een zeer aan te bevelen route met als eindbestemming het Duitse Xanten. De dorpskernen onderstrepen het pittoreske door verborgen straatjes of landwegen met panden waar menigeen met genoegen naar zal kijken.

De gemeente Groesbeek kent een behoorlijk voorzieningenniveau op het gebied van winkelen en (sportief) recreŰren en herbergt drie zeer interessante musea op haar grondgebied; het Afrika Museum, het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 - 1945 en het Bijbels Openluchtmuseum Heilig Landstichting. De gemeente Groesbeek is grotendeels toegankelijk via grotere of kleinere boswegen, wat van oudsher een enigszins ge´soleerde positie heeft opgeleverd. Een hartelijke en sociaal actieve gemeenschap houdt van die ietwat behoudende sfeer, maar bezoekers van elders worden voor kortere of langere periodes in alle gemoedelijkheid opgenomen. Wie dan ook op zoek is naar verrassende plekjes in de natuur, gezelligheid en sportief of cultureel vertier, is bij ons aan het goede adres. Want Groesbeek is verkwikkend voor zowel geest als lichaam... u zult het merken!

 


 

Via Romana

Via Romana is een schitterende fietsroute van Nijmegen naar Xanten in Duitsland het beslist de moeite waard om dit eens een keer te ondernemen, men komt door verschillende plaatsen (zie routekaartje) die beslist het bekijken waard zijn.