Dokter Hekking gevonden via de website van Groesbeek het dorp der verrassingen!!!!

down

Beste Lezer, 

Een tijdje geleden had ik een oproep geplaatst voor dhr Jack de Lange uit Utrecht die op zoek was naar de familie Hekking. Tot mijn grote verrassing heeft er iemand gereageerd via mijn website middels een mailtje naar dhr de lange toe. Hieronder staat het verslag. 

 

Dit is het vroegere huis waar de familie Hekking heeft gewoond, (dit is de derde baan richting het Canadese Oorlogskerkhof) op de laatste  foto kunt u zien in welke mooie omgeving fam. Hekking heeft gewoond.

 down

Beste Mijnheer de Lange,

 Via een vriend van mijn zoon Lodewijk ontdekte ik uw vraag over de famie Hekking en het huis op internet. Ik zal u wat vertellen en zal ook via een copie van deze brief aan U die boven aan deze brief staat mijn zusjes en broer attent maken op de internet site van Groesbeek en deze mail, want misschien weten zij nog meer! Ik ben Paul, de jongste zoon van mijn moeder, die stralend op de foto te zien is. Zij is enkele jaren geleden overleden, mijn vader is overleden in 1984. Mijn zusje Ellen is in de oorlog geboren en het zou best kunnen dat zij naast mijn moeder zit. De andere drie meisjes zijn niet van ons gezin - er kwam nog een meisje in 1946 en daarna twee jongens (Roel in 1948 en ik in 1951). De foto toont het terras van ons huis, waar ik geboren ben. Het is een wit huis, midden in de bossen en niet moeilijk te vinden. Het ligt aan de Nijmeegse Baan: de grote weg van Nijmegen (waar de weg Groesbeekse weg heet) naar Groesbeek. Op deze weg is tegenwoordig een rotonde bij de Heilig Land Stichting; na 1 km. passeer je Medisch Centrum Dekkerswald (waar mijn vader werkte als longarts) en weer 1 km.verder liggen aan de linker kant van de weg bij een zijweg schuin naar links twee huizen. Het witte huis, dat iets verder naar links ligt, is mijn geboortehuis. Uw verhaal over de banaan vind ik heel bijzonder - het is voor mij moelijk voor te stellen hoe de situatie was zo vlak na de oorlog was! Mijn ouders kwamen na de oorlog vanuit Bilthoven naar Groesbeek. De foto moet van later datum zijn, omdat mijn zusje Ellen ouder is dan in 1945 (denk ik) en mijn moeder er goed gevoed uitziet. Ze was in de oorloig ook erg vermagerd! Bijzonder dat die foto in uw bezit is. Wat was de naam van uw zuster? En weet u hoe lang ze bij mijn ouders werkzaam is geweest? Een verrassende bevinding op internet! Wat maakt dat de wereld toch klein. Ik ben benieuwd naar uw reactie. Wie weet hoort u nog wat van een ander familie lid. Hartelijke groet uit Rotterdam. Paul Hekking

 


Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten...

Wie weet waar de familie Hekking uit Groesbeek heeft gewoond?

down

Op de bovenstaande foto ziet u de achterkant van het huis van het gezin Hekking. Met enige zekerheid is vast te stellen dat de vrouw op de foto mevrouw Hekking is, het meisje rechts ervan is waarschijnlijk Ellen Hekking. De andere drie meisjes hoorden niet bij het gezin van de familie Hekking. Wilt u nog eens zien hoe het huis er op exact dezelfde plek uitziet zoals toen maar dan in 2004. Dan kunt u het beste met uw muis over de foto bewegen en u ziet het verschil.

down

Hallo,

Mijn naam is Jack de lange uit Utrecht wie kan mij helpen naar de zoektocht van de fam Hekking uit Groesbeek. Het gaat hier om het volgende: mijn zuster (inmiddels) overleden heeft gediend bij dokter Hekking en zijn vrouw, in de laatste jaren van de oorlog. Mijn vader, (inmiddels ook overleden) werkte bij de N.S. en had zodoende vrijreizen. Het was de zomer van 1945 dat wij met de trein een paar keer naar Groesbeek zijn geweest om mijn zus te bezoeken en ook in de hoop iets te eten te krijgen want hier in Utrecht was bijna niets. Ik kan mij herinneren dat ik als jochie van een jaar of 5 met mijn vader en mijn zus daar in de keuken mochten eten en ik aldaar van mijn zus een banaan kreeg. Zo'n ding had ik nog nooit gezien. Ze pelde hem voor me af en het was heerlijk. Aan dat moment denk ik vaak terug wanneer ik een banaan eet. 't Klinkt gek, maar dat is zo. Over de akelige oorlog is bij ons in het gezin weinig gesproken, men wilde het zo gauw mogelijk vergeten. Mijn vraag is wie zou mij kunnen helpen achter het toenmalige adres te komen van de fam. Hekking, dan kan ik zelf nog eens naar die plek toegaan waar ik met mijn vader en mijn zus ben geweest. Dat zou ik heel interessant en fijn vinden. Gezien het feit dat we in de zomer van 1945 daar geweest zijn houdt in dat het huis van de Fam. Hekking niet gebombardeerd is geweest. U ziet het al je ouder wordt wil je steeds meer over het verleden weten.

down

Graag zie ik met veel belangstelling berichten tegemoet  van mensen die weten waar de familie Hekking destijds gewoond hebben en gekend hebben. U kunt mij mailen op het volgende e-mailadres: dinja129@wanadoo.nl  Op bijgaande bijlage ziet u een foto van mevr. Hekking en haar vier kinderen.