© copyright Paul Dekker, Digitale bewerking; Michel Janssen Webmaster van Groesbeek het dorp der verrassingen

Familie Dekker uit Groesbeek tussen 1914 en 1921.

Per toeval kwam ik met dhr Dekker in contact. Dhr P Dekker stuurde me enige tientallen foto's over familie Dekker te Groesbeek (ook enkele over de Plasmolen) over de periode 1914 en 1921. De Grootvader van dhr P Dekker, (J.A. Dekker) is in 1914 of in 1915 in Groesbeek komen wonen en wel aan de kerkstraat 144,toen de familie dit pand betrok kreeg het de naam "Villa Cornelia". Tijdens de oorlog 1944/1945 is "Villa Cornelia" verwoest. "Villa Cornelia" was gelegen tegenover de N.H. kerk aan de Kerkstraat/afslag Houtlaan.Tegenwoordig waar ooit "villa Cornelia" stond staat heden ten dage het dierenweitje van dhr J. v.d. Ven. Voor meer info over "Villa Cornelia" kunt u in het boek "Rampspoed te Groesbeek" meer terug vinden en wel op blz 129 en blz 138. Dit boek is nog overigens te koop in de Bruna te Groesbeek. Voor meer info over dit boek kunt op deze link klikken. U kunt ook op deze link klikken voor nog meer info over "Villa Cornelia", u krijgt dan een pagina te zien die afkomstig is uit het boek Oud-Groesbeek in woord en beeld waarin een foto te zien is van "villa Cornelia" Helaas is dit prachtige boek niet meer verkrijgbaar in de winkel, wel kunt u de voorkaft nog bekijken dit kunt u doen door op deze link te klikken. Overigens zijn beide bovengenoemde boeken geschreven door dhr G.G. Driessen uit Groesbeek.

Tenslotte kunt op één van de onderstaande zeer nostalgische foto's klikken voor meer info, verder wens ik u veel lees maar vooral kijkplezier toe in dit nostalgische fotoalbum aangeboden door dhr P Dekker (kleinzoon van J.A. Dekker en zoon van Willy Dekker.)  

Nagekomen opmerking: De familie Dekker was ingeschreven op 12 augustus 1912  en weer uitgeschreven op 24 oktober 1922. De familie Dekker zijn vervolgens verhuist naar Kalmthout (België) om daar een nieuw bestaan op te gaan bouwen.

 

Michel Janssen de webmaster van Groesbeek het dorp der verrassingen http://www.geschiedenisgroesbeek.nl                            webmaster@geschiedenisgroesbeek.nl

 


Klik op deze link om een berichtje achter te laten in het gastenboek

Klik op één van de onderstaande foto's voor meer info

Klik hier om naar de volgende foto's te gaan