Ter Herinnering aan Dana Thomas Mudd  21  Augustus 1920  -  21 September 1944

 

 
vs-vlag-bewegende-animatie-0015

vs-vlag-bewegende-animatie-0015

 

Mudd bij een zweefvliegtuig nabij Groesbeek Uiterst rechts ziet u Mudd midden in de dorpsstraat te Groesbeek, ga met de muis over de foto en jullie zien hoe het op dezelfde locatie waar deze foto in september 1944 is genomen er anno 2007 eruit ziet.

Per toeval ben ik via internet op een webpagina gekomen die gaat zweefvlieg piloot Dana Thomas Mud, deze piloot is op 21 september 1944 om het leven gekomen toen hij door Duitse soldaten werd gedood dit was in Groesbeek. De bovenstaande foto is afkomstig uit het boek 'Groesbeek oorlog en Crisis 1935 - 1945' helaas stond er in het boek niet bij wie het was en of hij nog leefde, maar sinds kort weten ik en u nu meer wie het was en hoe hij is gesneuveld. Hieronder probeer ik het kort in het Nederlands te vertellen wie deze soldaat was en hoe hij sneuvelde.
Mudd is geboren op 21 augustus 1920 hij groeide op in Edwardsville, hij was zweefvliegtuig piloot van de 91e Squadron , 439 Troop Carrier Group. Hij heeft verschillende geallieerde gewonden van vijandelijk gebied naar bevrijd gebied gebracht hij is gesneuveld op 21 september 1944 in Uden. Flight Officer Dana T Mudd is begraven te Neuville-en - Condroz Amerikaanse Militaire Begraafplaats in BelgiŽ . Naast zijn vrouw en ouders , wordt hij overleefd door twee broers , Howard R. en Robert C. Mudd . Hij was 24 jaar en een maand oud.

Michel Janssen de webmaster van Groesbeek het dorp der verrassingen http://www.geschiedenisgroesbeek.nl

 

 

Voor een korte biografie van Flight Officer Dana Thomas Mudd kunt u op de onderstaand foto klikken.