//breedte en hoogte //hier je tekst //snelheid //fader variabel //positie schaduwtekst vertraging schaduw //tekstkleur //tekstkleur schaduw //achtergrondkleur //lettertype //grootte lettertype //laten staan

 

prent160.jpg (33570 bytes)
Klik op de bovenstaande foto om de fotocollectie  te starten.

 

Berg en Dal is één van de dorpskernen die bij Groesbeek hoort. Berg en Dal  had  in vroegere tijden een bergspoorlijntje, dit was tramlijn 2 helaas is dit bergspoorlijntje in 1955 opgeheven wat bleef  is de nostalgie van dit bergspoorlijntje . Het  bergspoorlijntje liep van het Hunnerpark via Beek - Ubbergen en had als eindstation Berg en Dal.  Momenteel weet ik nog niet veel van de historie van dit voormalig bergspoorlijntje. Maar ik kan u wel alvast schitterend nostalgisch fotomateriaal aanbieden. Ik moet u er wel bij zeggen dat de copyright liggen bij Theo Letheer en dat de digitale bewerking van deze foto's afkomstig zijn van  Digitale bewerking; Henk Kersten/Stichting Noviomagus.nl Tot slot rest mij u nog alleen te zeggen dat ik u veel kijkplezier toe wens bij het zien van deze nostalgische prenten van dit voormalig bergspoorlijntje.

Michel Janssen webmaster van Groesbeek het dorp der verrassingen

 

 

Bergspoor Tramlijn 2 Nijmegen - Berg en Dal - Beek
Prachtige opnamen van dit bergspoorlijntje dat helaas in 1955 werd op geheven. Klik op de nu bovenstaande video voor meer sfeerbeelden van weleer.

 

Prachtige historische prenten  over het bergspoorlijntje Nijmegen - Berg en Dal - Beek.

Veel nostalgische oude prenten over dit berg spoorlijntje, meer weten klik dan op de bovenstaande prent.

 

Voor meer geschiedenis over deze berg tramlijn kunt u op de onderstaande foto klikken.