Praktische Psychologie

 

LEERHUIS VOOR OUDERS

met behulp van familieopstellingen

 

7 maandagavonden winter 2005

of 3 vrijdagen winter 2005

 

Leerhuis voor ouders

Het Leerhuis voor Ouders geeft steun bij de opvoeding. In het leerhuis voor ouders mag alles er zijn. De vreugde omdat je kind zo bijzonder is en verdriet omdat je kind ziek of dyslectisch is. Wanhoop omdat je niet weet hoe het verder moet en vertedering om de manier waarop hij/zij de wereld ziet. Het leerhuis is een plaats voor ouders om met en van elkaar te leren.   

  • Hoe blijf je uit de zorgen en in de communicatie?
  • Welke steun heb jij als ouder nodig?
  • Hoe gaan boosheid en liefde samen?
  • Samenwerken met leerkrachten en hulpverleners?

 

Familieopstellingen

Via gesprek, familieopstellingen en oefeningen merken we wat er stokt in de communicatie tussen jou en je kind. Familieopstellingen laten zien welke krachtenvelden onder de oppervlakte van elke familie aanwezig zijn. Hoe de communicatie in het familiesysteem werkt en hoe die kan doorwerken op jouw leven van alledag, inclusief je ouderschap, is één van de verrassingen van de familieopstelling. De werkelijkheid kan zich door een opstelling vanuit een onverwachte hoek laten zien.

Met behulp van anderen uit de groep stel je je (familie)systeem letterlijk op. Je kijkt er als het ware vanaf de buitenkant tegen aan. Zo kun je zien waar de energie blijft vastzitten en voelen hoe jij er op reageert. Het helpt om te erkennen wat er is. En misschien ontstaat er een nieuw beeld of een andere positie, waardoor jij gesteund wordt.

De opstellingen worden begeleid door Herma Slump, psychologe. Zij heeft zich in München, gespecialiseerd in Familie- en systeemopstellingen volgens de methode van Bert Hellinger.

 

Praktische gegevens

Kosten €195,- voor 7 maandagavonden. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Plaats: Cordium, de Ruyterstraat 65 in Nijmegen.

Data: maandagavond 17 en 31 januari, 14 en 28 februari, 14 maart, 11 en 25 april.

Aanmelden uiterlijk 17 december, dat kan door het sturen van een email naar: info@praktische-psychologie.nl of door op te bellen naar Herma Slump, 024-6843319. Opgave is definitief, wanneer het geld is overgemaakt op gironummer 2807577 t.n.v. H.M. Slump, Berg en Dal. Graag vermelden: leerhuis Cordium.

Leerhuis voor Ouders is ook mogelijk in de Poort te Groesbeek, op 3 vrijdagen.

Data: vrijdag 21 januari, 11 februari en 18 maart 2005. Aanmelden uiterlijk 12 december. Kosten: €245,- inclusief lunch.

 

 

Praktische Psychologie, Herma Slump, Emmalaan 21 6571 AK Berg en Dal, 024-6843319

www.praktische-psychologie.nl