Jachtslot 'De Mookerheide'

 

 

HISTORIE

Jachtslot de Mookerheide zet voor u met uw ultra-moderne horloge de zonnewijzer van de tijd een hele eeuw terug. De architectuur van het buiten én het interieur dat daarmee in volmaakte harmonie is, bieden u een beeld van de schoonheid en het raffinement waarmee onze voorouders zich omringden.Jan Jacob Luden, een ongedurige man van het bohémien-type, liet het Jugendstil-monument van 1902 tot 1905 bouwen. Al in 1910 werd zakenman Antonie Marinus Vroeg de tweede eigenaar. De Dominicanessen van Bethanië kochten het Jachtslot in 1947 om zich er te gaan wijden aan het lot van moeilijk opvoedbare meisjes. In 1986 trof uw gastheer Hennie van Hout een door de zusters aangepast, maar voortreffelijk onderhouden gebouw aan. In tien jaar bracht hij het Jachtslot, nu als exclusief hotel-restaurant, in de oude luister terug.
Als u het Jachtslot via de hoge, met koper beslagen deur en de met marmer beklede vestibule binnenkomt, wordt u ontvangen in de hal die gedomineerd wordt door de imposante trapperij met daarboven het gebrandschilderde raam van de bekering van Sint Hubertus, de patroonheilige van de jacht. Het merkwaardige is dat juist het jachtige gevoel van u afglijdt: u koestert zich in de weldadige sfeer van lang vervlogen tijden.
Jachtslot de Mookerheide maakt deel uit van Château et Résidences Gastronomiques, gelegen in de mooiste locaties van Nederland en België
.Château et Résidences Gastronomiques en hun leden garanderen rust, comfort, plezier en een unieke ambiance

@Bron van vermelding Jachtslot 'De Mookerheide'

@Bron van vermelding foto's: Webmaster Michel Janssen

 

 


 

 

Jachtslot 'De Mookerheide'